De D’oostPorter is een volle porter met een smaak van koffie, melkchocolade en zwarte bes waarbij in de afdronk een vleugje karamel zit. In dit bier zit een koffie van de Delftse Koffiebranderij Miss Morrison.

In samenwerking met Ewout (koffie-expert van Miss Morrison en hobbybrouwer) en de brouwmeester van De Koperen Kat is gekeken naar welke koffiesoort het beste bij het type bier zou passen en waar de samenvoeging in het proces zou gebeuren. Na verschillende tests kwam hieruit de Delftse Blend naar voren. Deze blend is een mix van Honduras- en Braziliaanse bonen. De kenmerkende smaaktonen van deze koffie, melkchocolade en karamel, zijn ook goed terug te vinden in het bier.

Het bier zelf is vernoemd naar de enige overgebleven stadspoort van de stad Delft. Rond 1400 had Delft nog acht stadspoorten, maar door aanvallen van onder andere de Spanjaarden en het buiten gebruik stellen van de andere poorten, is dit de enige overgebleven stadspoort. De poort wordt in de volksmond d’Oostpoort genoemd, maar heet eigenlijk de Sint-Catherijnepoort.

Alcoholpercentage8.5%
EBC250
EBU50%
Aanbevolen drinktemperatuur8 – 10 ⁰C
SmaakKoffiebitter, melkchocolade, zwarte bes, karamel

In onze D’oostPorter maken wij gebruik van water, hop, mout en gist en koffie.

Meer weten over Miss Morrison? Klik op het logo om naar hun website te gaan!

Ewout heeft in het hele proces zijn kennis en kunde over koffie samen met onze brouwmeester gecombineerd tot het bier zoals deze nu is!