Ontstaan

Al vanaf de middeleeuwen is bier een onderdeel van het dagelijks leven. Delft was hier in de 16de eeuw het middelpunt van in Europa, als grootste bierbrouwstad. Meer dan 200 brouwerijen brouwden in de hoogtijdagen 77 miljoen liter bier, waarvan veel werd geëxporteerd naar het buitenland. Helaas werd door de Tachtigjarige Oorlog het begin van het einde voor Delft als bierbrouwstad ingeluid, waardoor in 1922 uiteindelijk de laatste brouwerij sloot.

Vanaf 2011 brouwt De Koperen Kat weer met veel trots kwaliteitsbieren in Delft. Rolf Katte heeft toen het idee opgepakt om de oude historie van Delft weer nieuw leven in te blazen.

Locatie

De Koperen Kat is te vinden in de Nederlandse Kabelfabriek. Dit karakteristieke pand aan de Schieweg is aan de voorkant omgebouwd tot brouwerij met proeflokaal. Mark, onze brouwmeester, is daar elke dag te vinden om onze bieren te brouwen.

Momenteel wordt er gebrouwen in een installatie van 1.000L, waarbij 6 vergistingstanks van 1.000L en 2 van 2.000L aanwezig zijn. Hiermee brouwen we momenteel jaarlijks 70.000L. Ook maken we gebruik van een bottellijn, waarmee we onze opvallende etiketten op de fles kunnen plaatsen.

Passie

Elke dag worden er bij De Koperen Kat met de beste ingrediënten de mooiste kwaliteitsbieren gemaakt. Met veel passie voor het brouwen komen de bieren uit de tap, op fust of op fles.

Door het gebruik van veel verschillende soorten mout, hop en gist maken we elke dag bier om van te genieten.

Met het ruime assortiment vaste bieren, aangevuld met regelmatig limited editions, brengt De Koperen Kat kwaliteitsbieren met passie.

Vroegere brouwerijen
+
Oudste brouwerij vanaf
Gebrouwen in 2017
L
Dagen per jaar
Verschillende bieren