Ons D-AL-G (Dutch Algea) bier is ontstaan door een gecombineerde interesse in bier en algen van Arnout van Diem.

Arnout is een goede vriend van de oprichter van de brouwerij Rolf Katte en gebruikt in zijn dagelijkse werk algen voor diverse toepassingen, waaronder de voedselindustrie.

Hij heeft speciaal voor de Koperen Kat de Chlorella Alg aangepast, zodat deze gebruikt kan worden om mee te brouwen. Dit heeft geresulteerd in het eerste Algenbier ter wereld!

Het recept is ontwikkeld door een ander vriend van de brouwerij en professioneel brouwer, Roel Wagemans. Bij de introductie van het bier in begin 2015 bleek direct dat het bier een succes was, nadat het in Dublin uit 700 inzendingen uit meer dan 24 landen een Zilveren Award won in de categorie nieuwe bieren.

De smaak van het bier is moeilijk te omvatten en te vergelijken met andere bieren. Het bier heeft een frisse afdronk, met een klein bittertje achterin. Tijdens de dronk geeft het bier een lichte tinteling op de tong, wat alleen maar toe te wijzen valt aan de algen. Ook dit bier is ongefilterd en ongepasteuriseerd.

De Chlorella-alg heeft enorm veel goede eigenschappen en mag op zichzelf al een superfood genoemd worden. De alg is rijk aan vitamines, mineralen, vezels, nucleïnezuren, essentiële aminozuren, enzymen en eiwitten. Daarnaast is de Chlorella-alg door zijn eigenschappen een natuurlijke ontgifter voor het lichaam en helpt het mee de darmen te reinigen en het bloed te zuiveren. Ook zorgt het ervoor dat zware metalen gemakkelijker uit het lichaam afgevoerd worden.

Alcoholpercentage5.5%
EBC8
EBU15%
Aanbevolen drinktemperatuur4 – 6 ⁰C
SmaakFris, ziltig, tintelt op de tong

In onze D-AL-G maken wij gebruik van water, hop, verschillende moutsoorten, gist en Chlorella-algen.