Stap in de muzikale tijdcapsule, die Monterey Pop Experience je biedt. De MPE Live Band neemt je 26 oktober mee terug naar de tijd dat grote festivals als Woodstock en haar voorloper Monterey Pop helemaal hip en happening waren. De entree is gratis en zoals gebruikelijk kan je op zondagmiddag vanaf 14.00 uur in de Koperen Kat ook terecht voor 015-bier en de traditionele BBQ voor 9,50.

Leven in de Brouwerij
Monterey Pop Experience bestaat uit vijf zeer ervaren muzikanten, ze spelen al een kleine 30 jaar in uiteenlopende formaties. MPE is vooral een concept, ontwikkeld met maar één doel: het tot leven brengen van de grooves uit de periode 1967 – 1976 met het geluid van nu. En toch wordt dit muzikale feest der herkenning de eerste try-out van de band in deze samenstelling.

Larger than Live
Het repertoire bestaat uit songs van the Doors, the Who, the Byrds, Led Zeppelin, the Kinks, the Beatles, Queen en veel meer. MPE grossiert in de authentieke grooves en krachtige meerstemmige vocalen. Niet zo heel verwonderlijk want drie leden verdienen als gerespecteerde muziekdocenten een aardig zakcentje.

60’s + 70’s = 130 jaar ervaring
Hoewel Monterey Pop Experience pas een jaar met dit concept aan het spelen is, hebben de bendeleden al een lange staat van dienst. We beperken ons hier tot een paar namen om alvast een beetje in de sfeer te komen. Zo stond Septysed in 1998 op Waterpop, ging de Publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland in 2000 naar Gemini en was Geminia in 2004 de winnaar van de Westerpop Bokaal.

Meer dan een leuk coverbandje
Maar ook in het cover circuit waren de voorlopers van MPE uiterst verdienstelijk: A tribute to Alan Parsons (met een compleet orkest), de Bloes Bradders Show Band, Friends of Led Zeppelin en natuurlijk den Bietels niet te vergeten! Nog wat namen? Android Soul, Brave, That’s Nice, Open Minded, Sunday Morning Nightmare, Last Date & the Next Edition en Dann Hill (met Gert-Jan Danenberg).

Back to the 60s & 70s
Stadsbrouwerij de Koperen Kat nodigt je uit om samen met Monterey Pop Experience een reis terug in de tijd te maken naar de roerige jaren 60 & 70. De After Party wordt verzorgd door Silly Soulman, die met hard & ziel (Blues & Soul) en aanverwante artikelen het gevoel van de Sixventies weet vast te houden. Knap publiek dat daarbij stil kan blijven staan.

Hey Hey, we're the Monterey's

Monterey Pop Experience PopArt

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 2 =